Creative Photography by Keld KOm

 

Om mig

 

Description: C:\Egne\Hjemmeside efter 04-02-2011\dkeu\Filtrerede\dk\Om_files\image001.jpg

 

Mit navn er Keld Kofoed Hansen. Jeg bor på Bornholm. For mig er Bornholm altid en solopgang, en glitren af et grønt og gyldent mirakel i et stort bygningsværk af klipper og rum (sagt af Ansel Adams om Yosemite).

 

Jeg har arbejdet med fotografi siden min tidlige ungdom. Min inspiration var, og er stadig, de forbløffende værker af de store mestre som Henri Cartier-Bresson, Helmut Newton og, ikke mindst, Ansel Adams.

 

Jeg forsøger at fange en bevidshedstilstand og en subjektiv stemning i mine fotografier.

Klik på ”Gallerier” i menuen nederst for at se mine billeder.

 

Om mine billeder

Fotografierne på disse sider er resultater af utallige ting. For det første min måde at se tingene på. Dernæst mine kameraindstillinger. Vi ser alle forskelligt. Med lidt træning kan vi lære at se meget mere end vi ellers ville se.

 

Man kan ikke overdrive betydningen af éns kameraindstillinger. Der er mange parametre at overveje. Hvis man vælger at sætte alting på ”Auto”, har man overgivet disse til at blive tilfældigt bestemt af éns kamera. Man mister selv indflydelsen.

 

Derudover er et fotografi et resultat af de indstillinger af tid, blænde, ISO og hvidbalance man vælger. Derfor vil resultatet blive ét af utallige kombinationer, valgt af fotografen.

 

Jeg forsøger at fastholde unikke øjeblikke i mine billeder. Lyset betyder alt for mig. Selvfølgelig reflekterer mine billeder den måde, jeg ser tingene på. Når jeg finder et emne at fotografere, forsøger jeg at indstille mit kamera på en sådan måde, at det vil fange det, jeg ser. Jeg sætter aldrig mit kamera på ”Auto”, med undtagelse af min autofocus en gang imellem. Jeg kan lide at have fuld kontrol med eksponeringen.

 

Kontrast er også et vigtigt element i mine billeder. Jeg føler, at en let øgning af kontrasten ofte tilfører noget dynamik, som forstærker en bestemt stemning. Ligeledes kan jeg i mange tilfælde ikke lide for mange ikke-vigtige detaljer i et billede, og disse vil naturligt dæmpes med en øget kontrast.

 

Jeg mener det er nødvendigt, at besøge et bestemt sted adskillige gange for at få de optimale billeder. Fotograf Ken Duncan har udtrykt det bedre: ”Motiver er som kvinder – det er nødvendigt at besøge dem mange gange, fordi de besidder mange stemninger, og hver gang man besøger dem, opdager man en ny stemning!”

 

Jeg går ofte langs kysten, og det sker ofte på de samme strande. Jeg kan lide den måde, hvorpå himlen farver og belyser sand, sten og vand. Det er altid en ændring på himlen, eller noget dis og tåge, som får mig ud til de samme steder igen og igen.

 

Der findes softwareprogrammer, som er skabt fra bunden af med hjælp fra utallige fotografer. Arbejdsprocesserne i sådanne programmer er logiske og minder i høj grad om det, der tidligere fandt sted i det gammeldags mørkekammer. Et eksempel er Lightroom fra Adobe. Især sort/hvidt arbejde med rå-filer som basis, er fantastisk i dette program.

 

Sort/hvide billeder har stor mening for mig. Sikkert fordi jeg voksede op i en sort/hvid verden. Jeg lavede sort/hvide fotografier fra sort/hvide negativer. TV, film og nyheder var sort/hvide. Mine helte var sort/hvide. Selv min hund er sort og hvid.

Mine fotografier er selvfølgelig præget af den verden, jeg er vokset op i. Hvad jeg virkelig mener er, at farver kan gengive en scene på smukkeste vis, mens sort/hvid tillige fanger følelserne under overfladen.

 

Kommentarer modtages med glæde på flg. e-mail adresse:

Description: C:\Egne\Hjemmeside efter 04-02-2011\dkeu\Filtrerede\dk\Om_files\image002.jpg

Eller i min Gæstebog

 

 

 

 

Description: C:\Egne\Hjemmeside efter 04-02-2011\dkeu\Filtrerede\dk\Om_files\image003.jpg

 

Description: C:\Egne\Hjemmeside efter 04-02-2011\dkeu\Filtrerede\dk\Om_files\image004.jpg

 

Description: C:\Egne\Hjemmeside efter 04-02-2011\dkeu\Filtrerede\dk\Om_files\image005.jpg

 

Description: C:\Egne\Hjemmeside efter 04-02-2011\dkeu\Filtrerede\dk\Om_files\image006.jpg

Description: C:\Egne\Hjemmeside efter 04-02-2011\dkeu\Filtrerede\dk\Om_files\image007.jpg

 

Hjem

Gæstebog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om

Kontakt & salg

Copyright

Alle billeder © Keld Kofoed Hansen